Biomechanica

Een revolutionair programma voor gezond en natuurlijk bewegen. Je leert je lichaam te gebruiken zoals het bedoeld is: op een biologische, natuurlijke manier. Door het biomechanica programma te volgen verbeter je de resultaten in Pilates maar ook in andere takken van sport.

Puur Lijfzaken ziet dit programma als een goede uitbreiding van het lesrooster.

Klachten

Veel ziektes en pijn(tjes) die we “verzamelen” gedurende ons leven kunnen een mechanische oorzaak hebben. De manier waarop je gewend bent om te bewegen en hoe je je lichaam gebruikt, kan bijdrage aan osteoporose, pijnlijke gewrichten, bekkenbodem klachten en zelfs cardiovasculaire (hart- en vaat) aandoeningen.

Het goede nieuws is dat je iets kunt doen aan de voortgang van die aandoeningen en dat je het helingsproces op gang kunt brengen door de manier waarop je beweegt te veranderen.

Resultaten

Door het beoefenen van Biomechanica krijgen je spieren weer de optimale lengte, je bloedsomloop verbetert, schade aan gewrichten wordt beperkt en het hele lichaam zal beter regenereren (herstellen).

De oefeningen zijn zo ontworpen dat ze de natuurlijke functie van het lichaam helpen herstellen, waardoor je kracht en flexibiliteit op een juiste wijze ontwikkelt.

Katy Bowman

LMF_20160216_Puur_Lijfzaken_1261Dit programma is ontwikkeld door biomechanicus Katy Bowman en is gebaseerd  op totale lichaamsuitlijning. Het is wetenschappelijk onderbouwd met de beginselen uit de biologie, meet- en natuurkunde, zelfs bouwkunde.

In Amerika kennen ze dit programma als Restorative Exercise tegenwoordig Nutricious Movement.

Katy heeft diverse boeken op haar naam staan die wereldwijd verslonden worden:

  • Alignment Matters
  • Every Women’s Guide to Foot Pain Relief
  • Move Your DNA
  • Don’t Just Sit There
  • Whole Body Barefoot
  • Diastasis Recti