Reviews

Pilates 60+

Ook een 60-plusser droomt van souplesse, van lenigheid en van een mooi silhouet. Onder de bezielende leiding van Angelie proberen we dit na te streven. Wekelijks trainen we om ons lijf in vorm te houden. We stretchen en flexen onze dieperliggende spieren, waarvan we eerder het bestaan niet eens wisten. We activeren ons “Powerhouse”; leren spanning op te heffen en los te laten. Met de nodige concentratie gaat dit ooit lukken. Zo zijn we verantwoord bezig, want onze lerares verstaat haar vak. Ze is behoedzaam, maar spaart ons niet. We vormen een gezellige groep. De sfeer is aangenaam. Dit geeft energie om ook thuis met de oefeningen aan de slag te gaan.

Woensdagochtend Pilates les. Ik kijk er elke week naar uit.
Anneke


Pilates Mat

Ik heb al heel mijn leven met enige regelmaat lage rugpijn. Sinds ik aan Pilates doe (inmiddels 8 jaar), is dat niet meer voorgekomen.
Ida


Biomechanica

Ik heb al sinds jaar en dag steunzolen om pijn in mijn voeten bij het lopen te voorkomen. Ik doe nu een half jaar Biomechanica, en ik merk al dat mijn voeten rechter staan en ik zonder steunzolen bijna pijnloos de hele dag kan lopen (handig bij het golfen bijv.)
Herman


Zwangerschapspilates / Pilates Wall Unit

Ik ben met Pilates begonnen tijdens mijn zwangerschap. Ik ben dit gaan doen omdat dit voor mij onbekend was en onbekend betekent voor mij…..uitdaging! Om nu uit te leggen wat Pilates inhoud is lastig. Pilates moet je ervaren, moet je doen!

Mij brengt het wekelijks een prettig gevoel. Je begint met een vest aan en na 5 minuten kom je er al achter dat die te warm is. Conditioneel word ik niet moe van Pilates, maar ik merk wel dat mijn spieren hard moeten werken, met soms zelfs spierpijn tot resultaat. Ik merk nu, na 3 jaar Pilates (zowel ervaringen met Zwangerschapspilates, Pilates Mat en Wall Unit) dat mijn spieren sterker zijn en dat ik bewuster met mijn lichaam omga. In mijn dagelijks leven denk ik vaak aan de dingen die tijdens de les worden benadrukt zoals: ademhaling, houding en trapeer ik mezelf erop dat ik sommige oefeningen ook thuis doe. Pilates geeft mij dus een beter beeld van mijn eigen lichaam.
Carolien

 

Pilates Mat

Ik heb lang gezocht naar een sport die ik leuk vond en waar ik me goed bij voelde. Toen ik met Pilates begon, heb ik nooit meer getwijfeld om iets anders te gaan doen. Een paar woorden wat Pilates met mij doet!

Pilates geeft mij meer spierkracht EN spierlengte.
Pilates geeft mij ontspanning EN energie.
Pilates geeft mij meer uithoudingsvermogen EN coördinatie.
Pilates geeft mij een correcte ademhaling EN lichaamshouding.
Pilates geeft mij vooral veel plezier in bewust en verantwoord bewegen!
Elke